Antistatisk udstyr

Vi forhandler Antistatisk udstyrsprodukter fra Simco-Ion Europe som har eksisteret siden 1946 og er en del af den verdensomspændende ITW-koncernen og aktive i Asien, Europa og USA. Simco-Ion’s aktiviteter startede med fremkomsten af plast i tekstilindustrien. I dag tilbyder Simco-Ion en komplet vifte af løsninger til styring af elektricitet i mange industrier såsom plast, emballage, konvertering og tryk.

Simco-Ion leverer mange løsninger til industrielle processer for at optimere proceshastighed, udbytte og kvalitet i forskellige sektorer og applikationer verden over. Simco-Ion har viden omkring fremstillingsprocesser og de elektrostatiske udfordringer som nye materialer, højere hastigheder, komplekst maskineri og udviklende teknologier kan give.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Statisk eliminering

Statisk elektricitet kan være besværligt i mange produktionsprocesser, hvor ikke-ledende materialer som plast, papir, træ og tekstil forarbejdes. Statisk elektricitet kan give mange problemer især i vintermånederne, hvor luftfugtigheden udenfor er lav, og luften indenfor er tør. I mange processer som tryk eller i en belægningsproces, skal statisk elektricitet elimineres af sikkerheds- og kvalitetsformål. Statisk kontrol kan være af stor betydning, hvis produktionsprocesser arbejder med isolerede (ikke-ledende) materialer.

De mest velkendte problemer med statisk elektricitet i produktionen er b.la. følgende:

 • Gnister i maskinen
  Når gnister opbygges i en maskine, er dette en god indikator på statiske opladninger, hvilket kan knyttes til statisk elektricitet.

 • Stød
  Vi oplever ofte at operatører b.la. får stød fra maskinen, fra rullen med folie eller fra ark i maskinen. Der ses ofte tilfælde af statiske udladninger, hvilket kan være farligt for operatøren eller folk omkring maskinen.

 • Materialer klæber sammen og er vanskeligt at behandle
  Statisk elektricitet kan gøre det vanskeligt for maskiner at køre i høj hastighed. Det kan også få færdigproduceret folie til at klæbe sig til hinanden, og det kan dermed være vanskeligt at håndtere i det næste behandlingstrin.

 • Materielle processen forstyrres
  Flowet af materialer i produktionen forstyrres af statisk elektricitet eller en statisk ladning på produktet.

 • Produktet tiltrækker støv
  Statisk elektricitet eller en statisk ladning på maskinen eller produktet får støv til at tiltrækkes og fastgøres. Dette er vanskeligt at fjerne ved normal rengøring, hvis ikke man fjerner den statiske ladning først.

 • Ild i maskinen
  Statisk elektricitet kan forårsage gnister i maskiner og i miljøer med brændbare gasser. I situationer med høj støvtæthed, kan dette uden tvivl være meget farligt. Løsninger kan findes ved hjælp af antistatisk udstyr velegnet til EX-applikationer.

 • Hvad skaber statisk elektricitet?
  Statiske ladninger eller statisk elektricitet skyldes hovedsageligt friktion og adskillelse af dårligt ledende materialer, ikke-ledere eller isolatorer. Statiske ladninger kan ikke ses, men det kan demonstreres ved måling med en elektrostatisk feltmåler (Se afsnittet ”Statisk måling”).

 • Hvis statisk elektricitet skal fjernes på en professionel og kontrolleret måde, vælger moderne industrier i dag det vi kalder "aktive ionisering". Aktiv fjernelse af statisk elektricitet udføres med højspændingsioniseringsudstyr. Dette udstyr producerer positive og/eller negative ioner for at fjerne statisk elektricitet fra et givent produkt. Hvis produktet er negativt statisk ladet, vil det tiltrække positive ioner, og når det lades positivt, vil det tiltrække negative ioner.

  Simco-Ion Europe har udviklet og produceret dette ioniseringsudstyr i mere end 60 år. I Simco-Ion’s produktprogram finder man adskillige produkter til at fjerne statisk elektricitet såsom: Antistat stave (AC og DC), ion dyser, ion blæsere og ion luftknive.

IQ Easy Platform

IQ Easy-platformen kan forbinde op til 30 antistatiske enheder til et netværk via Manager IQ Easy. Et unikt koncept, der gør det muligt at kontrollere alle parametre fuldt ud og lade enheder interagere med hinanden for at optimere effektiviteten. Alle de nye produkter, der hører til denne familie, har 24V DC forsyningsspænding. Produktsortimentet dækker hele spektret lige fra antistat stave, statisk opladningsudstyr og specielle produkter til IML.

Manager IQ Easy

Hjertet af IQ Easy Platform

Manager IQ Easy introducerer et nyt niveau af statisk kontrol; hjertet af den nye IQ Easy-platform er Manager IQ Easy. Den består af en kontrolenhed med en 7” LCD-berøringsskærm, der giver information fra alle tilsluttede enheder og gør det let at ændre og overvåge status og parametre. Op til 6 IQ-enheder kan forbindes direkte til Manager IQ Easy. 24V DC-strømfordelingen dirigeres via Manager, så ingen ekstra kabler! Dette gør tilslutningen af en enhed endnu lettere end forbindelsen til en enkel desktop-strømforsyning.

Manager IQ er tilgængelig i 2 versioner:

1) Indgangsspænding 100 – 240V /50-60 Hz.
Denne enhed konverterer indgangsspændingen til 24V DC og leverer strøm til alle 6 tilsluttede enheder.

2) Indgangsspænding 24V DC
Denne model har brug for en 24V strøminput leveret af brugeren. Yderligere udvidelse af enheder er mulig ved hjælp af Extension IQ Easy. Dette tilføjer 6 yderligere enheder til systemet med et maksimum på 30.

2 porte på hver Manager eller Extension er tilgængelige for tilslutning af tidligere (ikke IQ) Easy-produkter f.eks. Performax Easy. Interfaces:

Kommunikation til maskine interfaces er tilgængeligt. Analoge og digitale indgange, udgange og valgfri fieldbus protokoller EtherNet IP fra ProfiNet kan anvendes. Ethernet- og USB-porte er tilgængelige for mange funktioner.

Funktioner

 • 7″ fuldfarve touchskærm
 • Oplysningerne er farvekodede
 • Styrer op til 30 enheder
 • Tilslutning af op til 6 enheder
 • Analoge og digitale ind- og udgange
 • Serial fieldbus interfaces
 • Ethernet-interfaces
 • USB-interface

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Performax IQ Easy

Høj ydeevne kombineret med optimal kontrol

Høj ydeevne kombineret med optimal kontrol. Dette er den nye standard inden for antistat stave. I kombination med Manager IQ Easy vil Performax IQ Easy antistat staven sikre en meget høj effektivitet af statisk neutralisering. Inden for IQ Easy Platformen kan op til tredive ioniserings- og opladningsenheder tilsluttes i et netværk.

Gennem Manager IQ Easy kan den sættes op som en proaktiv statisk neutralisator ved hjælp af det patenterede system. Tilføjelse af en Sensor IQ Easy til systemet øger effektiviteten ved at måle downstream statiske ladninger og regulere ioniseringseffektiviteten i realtid for at sikre en meget lav statisk ladning. Den glasfiberforstærkede profil tilbyder en meget robust struktur selv op til 5 meter i længden.

Performax IQ Easy har en integreret højspændingsstrømforsyning og kræver kun et lavspændingsinput på 24V DC. Den er udstyret med et standard M12-stik til 24V DC-indgangen. To 3-farve LED’er med høj lysstyrke visualiserer om antistat staven er ”ON” (grøn), ”ADVARSEL” (orange) eller ”ALARM” (rød). Performax IQ Easy antistat staven har lette skrå ender og beskyttelsesklassificering IP66, som gør det nemt at rengøre. Universalt monteringsbeslag leveres til forskellige monteringsmuligheder.

Performax IQ Easy antistat stave fås i to varianter:

1) Standard, til alle applikationer med en arbejdsafstand mellem 100 og 500 mm

2) Hastighed, til højhastighedsapplikationer. Arbejdsafstand 50 til 500 mm

Funktioner

 • Neutralisering ved hastigheder på >500 m/min (hastighedsversion)
 • Closed-loop feedback ionisering i forbindelse med Sensor IQ Easy*
 • Effektivitetsindikation*
 • Rengøringsindikation*
 • Datalogning*
 • Minimal risiko for afbøjning og deformation af den antistat stave pga. glasfiberforstærket plastprofil
 • Beskyttelsesklassificering IP66
 • Universalt monteringsbeslag
 • LED indikatorer
 • *Kun i systemer med Manager IQ Easy

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Performax IQ Easy Ex

Til eksplosionsfarlige miljøer

Effektiv statisk neutralisering til eksplosionsfarlige miljøer. Performax IQ Easy Ex har en integreret højspændingsstrømforsyning og kræver kun en lavspændingsinput på 24V DC. En to-farvet lysstærk LED visualiserer om antistat staven er ”ON” (grøn) eller ”FEJL” (rød).

Performax IQ Easy Ex antistat staven har lette skrå ender og beskyttelsesklassificering IP66, som gør rengøring nemmere. Aluminiumsprofilen giver en meget robust struktur selv op til 3 meter. Universalt monteringsbeslag leveres til forskellige monteringsmuligheder.

Performax IQ Easy Ex antistat stave fås i to varianter:

1) Standard, til alle applikationer med en arbejdsafstand mellem 100 og 300 mm

2) Hastighed, til højhastighedsapplikationer og til en arbejdsafstand på mellem 50 og 300 mm

Funktioner

 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Minimal risiko for afbøjning og deformation af antistat staven på grund af den robuste aluminiumsprofil
 • Designet til industriel brug og nem rengøring; (beskyttelsesklassificering IP66)
 • Universal monteringsbeslag
 • Intet HV-kabel i Ex områder
 • Overholder de nyeste standarder
 • IQ-version tilgængelig
 • LED’er
 • Atex II 2 GD EX mb IIB T4 Gb EX mb IIB T135 °C Db

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad” og ”Tegninger”.

ThunderION IQ 2.0

En revolutionerende udvikling i både design og funktionalitet

Denne antistat stav tilbyder statisk eliminering på lang afstand – op til en meter. Det robuste design af den forstærkede profil gør det muligt at anvende antistat staven i industrielle omgivelser op til 5m lang.

T-ryggen på bagsiden af ThunderION gør det muligt for brugeren at placere Simco-Ions universelle monteringsbeslag efter ønske, hvilket giver optimal monteringsfleksibilitet.

De skiveformede emitterer adskiller sig fra de konventionelle emittere. De producerer et højt og afbalanceret ion output. Emitterne er stødfri, når de berøres ved et uheld. En fleksibel og udskiftelig struktur forhindrer skader på emitterne, når de bliver berørt.

ThunderION har en integreret højspændingsstrømforsyning og kræver kun en lavspændingsinput på 24V DC. Det nye koncept for statisk neutralisering med lang afstand opnås med en kombination af pulseret DC og en lav frekvens. LED’er visualiserer om antistat staven er ”ON” (grøn) eller om den er ”FEJL”(rød).

Det er meget nemt at rengøre ThunderION. Ende beslag, midterstøttebeslag, sideplader og emittere kan nemt fjernes for at få adgang til hele overfladen for hurtigere og nemmere rengøring.

For visse produktionsprocesser er det nødvendigt at neutralisere statisk elektricitet på meget lang afstand, for eksempel afrulning og oprulning af folier, hvor diameteren af ​​omspolingsprocessen ændres kontinuerligt. Med ThunderION anvendes en ny teknik, hvor langvarige neutralisering er mulig uden komprimeret luft.

Funktioner

 • Lang arbejdsafstand: 300-1000 mm
 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Stødfri emittere
 • Nem at rengøre
 • Teflon emitterholdere
 • Visuelle indikationer med flerfarvede LED’er på 3 sider
 • Universalt monteringsbeslag
 • Patenteret teknologi
 • IQ-version fås med f.eks. frekvensindstilling, balanceindstilling i forbindelse med Manager IQ Easy

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Sensor IQ Easy

Måler den elektrostatiske opladning

Sensor IQ Easy måler den elektrostatiske ladning af et emne, og kan tilføjes til IQ Easy-platformen. Sensor IQ Easy er en enhed der kan rumme op til 16 sensorhoveder. Hvert sensorhoved kan placeres i en strategisk position på tværs af emnet for at overvåge den elektrostatiske ladning. Alt data fra hvert sensorhoved formidles til Manager IQ Easy og gemmes til procesovervågningen.

Til beskidte omgivelser eller til beskyttelse af sensorhovederne er Sensor IQ Easy staven udstyret med en tryklufttilslutning. Sensor IQ Easy bruger et meget lavt tryk og luftvolumen forhindrer snavs i at trænge ind i sensorernes åbninger. I systemet kan antistat stave eller opladningsgeneratorer virke på data modtaget fra en sensor. Dette gør det muligt at kontrollere det statiske ladningsniveau på emnet i realtid ved hjælp af et closed loop feedback. Data modtaget fra sensorhovederne kan også anvendes til kvalitetskontrol og procesovervågning. Dataene kan hentes fra Manager IQ Easy gennem standard Ethernet forbindelse.

Funktioner

 • Overvågning af statiske ladninger i fuld web-bredde
 • Op til 16 sensorer
 • Luftrensning for at holde sensorerne rene

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

CM Tiny IQ

Den mindste industrielle opladningsgenerator

CM Tiny er den mindste industrielle opladningsgenerator til statisk opladning. Enheden har fuldt integrerede højspændingsdele og har kun brug for en 24V DC-forsyning. Huset er kompakt, robust og vejer kun 500 gram, hvilket gør den perfekt til små maskiner og applikationer med bevægelige dele. Den kan let modstå de høje G-kræfter, der opstår under processen.

To LED’er på siden giver klare indikationer af opladningsgeneratorens status;

 • Grøn: Strømmen er tændt
 • Grønt blink: Strømmen er tændt, og HV-udgangen er inaktiv
 • Rød: Alarm, HV-overbelastning eller HV Ok-signal kortslutning

CM Tiny kan anvendes direkte fra en maskine interface, der er i stand til at levere et 4-20 mA-signal til setpunktet og et 24V DC-signal til fjerntænding/sluk. Manuel drift kan implementeres af et ekstra kontrolsystem. Kontrolsystemet giver dig mulighed for at montere et potentiometer og LED ved at sørge for at der er 2 huller i frontpanelet på din maskine interface. Tilslutningsblokke med en eller fire udgange er tilgængelige. Til anvendelse af hurtige tilslutningsporte skal opladningselektroden være udstyret med et specielt stik.

Der er desuden en speciel version af HDR-staven tilgængelig for tilslutning til CM Tiny.

Funktioner

 • Udgangsspænding på 0 – 20 kV (negativ)
 • Til små maskiner og applikationer med bevægelige dele (bl.a. pick and place håndteringssystemer)
 • Meget robust, og er i stand til at modstå G-kræfter
 • Intet højspændingskabel løber gennem kabelkanalen
 • Mindste opladningsgenerator
 • Vejer kun 500 gram
 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • HV OK-signal
 • Aftagelig højspændingsfordelingsblok
 • LED’er på begge sider
 • Mikroprocessorstyret
 • Ekstern setpunktskontrol
 • Fjernbetjent tænd/sluk-signal
 • IQ-version tilgængelig

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Extension IQ Easy

En udvidelse til IQ Easy Platform

IQ Easy-platformen med mindst én Manager IQ Easy kan udvides med Extension IQ Easy for at kontrollere yderligere 6 enheder. Extension IQ Easy består af en kontrolenhed uden skærm. Status-LED’er viser tændingen og den samlede advarsels- eller alarmstatus. Op til 6 IQ-enheder kan tilsluttes Extension IQ Easy. 24V DC-strømfordelingen dirigeres via udvidelsen. Så ingen ekstra kabler! Dette gør tilslutningen af en enhed endnu lettere end forbindelsen til en enkelt desktop strømforsyning.

Extension IQ Easy fås i 2 versioner:

1) Indgangsspænding 100 – 240V /50-60 Hz. Denne enhed konverterer indgangsspændingen til 24V DC og leverer strøm til alle 6 tilsluttede enheder.

2) Indgangsspænding 24V DC. Denne model har brug for en 24V strøminput leveret af brugeren.

Yderligere udvidelse af enheder er mulig ved anvendelse af flere Extension IQ Easy’s. Hver udvidelse tilføjer 6 ekstra enheder til systemet med maksimalt 30 enheder i alt. 2 input-porte for hver Manager, og udvidelse er tilgængelige for tilslutning af tidligere Easy-produkter, f.eks. Performax Easy.

Funktioner

 • Tilslutning af op til 6 enheder
 • LED-indikatorer
 • Maksimalt 4 udvidelser pr. system

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Antistat stave

Antistat stave genererer et elektrisk felt, der får luftmolekylerne i nærheden af antistat staven til at nedbrydes til positive og negative ioner. Antistat stave kommer i forskellige længder, der varierer fra 20cm op til mere end 5 meter afhængig af typen. Kabinettet til antistat stave spænder fra meget små (24x27 mm) op til større størrelser, der stemmer overens med arbejdsafstanden til materialet.

Der er mange forskellige industrielle antistat stave og forskellen mellem dem findes i;

• Hvordan antistat stavene forsynes (VAC-230/110/120 eller 24Vdc)
• Afstandene til det materiale, der skal neutraliseres (kort-/mellem-/lang rækkevidde)
• Special stave (antistat stavens størrelse, specialmateriale, ATEX, UL eller Smart Industry 4.0)

Da modsatte ladninger tiltrækkes, vil ethvert ladet materiale der passerer antistat staven tiltrække ioner, indtil ladningen på materialet er neutraliseret. Materialerne vil ikke længere blive tiltrukket af hinanden eller til maskindelene. Tiltrækning af støv, eksplosion, brandfare og elektriske stød til personalet forårsaget af statisk afladning undgås hermed.

Vælg hvordan antistat staven skal strømforsynes:

Antistat stave kan forsynes med en ekstern strømforsyning, der forsyner antistat staven med et højspændingskabel, ellers kan antistat stavene forsynes med et eksternt 24Vdc-kabel. Med denne nye teknologiløsning er højspændingsstrømforsyningen integreret i antistat staven. Det giver den fordel, at der ikke skal placeres højspændingskabler i maskinen.

24Vdc antistat stavene er alle lavet stødfri (ingen stød ved berøring), mens de fleste AC antistat stave ikke er stødfri.

I både 24Vdc og den ældre AC-drevne kan man vælge korte- og lange antistat stave. Smarte løsninger som inline-måling, feedback-kompensation, kommunikation til Ethernet og clean-bar-indikation er kun tilgængelige i 24Vdc-udvalget. Desuden kan der i begge sektioner findes antistat stave, der er UL-certificeret.

VicinION

VicinION er en ”close-range” antistat stav der er designet til at neutralisere elektrostatisk ladede overflader. Antistat staven er udstyret med en højspændingsstrømforsyning, emittere, en status LED, og den forsynes med en 24V DC strømforsyning via et M8 stik. VicinION anvendes bedst mellem en afstand på 5 og 75 mm.

Funktioner

 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Kort rækkevidde – ionisering: 5 – 75mm
 • Standard M8 stik
 • Udviklet til industriel brug og nem rengøring; (beskyttelsesklassificering IP66)
 • Stødfri emitter

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad” og ”Tegning”

Se evt. videoen for et kort produktresumé.

MEB

MEB antistat staven er en del af 7kv systemet. Antistat staven bruges ofte på produktionsmaskiner, hvor ionisering med kort rækkevidde er muligt, og hvor ingen bevægelige maskindele forstyrrer ioniseringen.

Hvert individuel emitterepunkt i denne antistat stav kobles til højspændingen. Du vil derfor ikke få stød, når emitterne ved et uheld berøres. En anden fordel er, at antistat staven fortsætter med at fungere korrekt, hvis en eller flere emitterepunkter kortsluttes, f.eks. på grund af skidt m.m.

Denne type antistat stav kan betale sig, hvis man har mere end 3 antistat stave på en maskine. Ved 7kv systemet skal man bruge en Power Supply. Denne enhed har i alt 4 udgange og der kan derfor tilkobles 4 antistat stave fra 7kv systemet på denne strømenhed.

Funktioner

 • Kort arbejdsafstand: 30 mm
 • Stødfri emittere
 • Antistat staven fortsætter med at fungere korrekt, når en eller flere emittere kortsluttes, f.eks. på grund af skidt m.m.
 • Kompakt
 • Supplerende udstyr: A2A7S/MPM

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

MEJ

MEJ antistat staven bruges ofte på produktionsmaskiner, hvor ionisering med kort rækkevidde er muligt, og hvor ingen bevægelige maskindele forstyrrer ioniseringen. Egenskaberne ved MEJ er de samme som af typen MEB, bortset fra at MEJ-typen er rund. Derfor er montering af denne antistat stav via huller i maskinrammen muligt.

Funktioner

 • Kort arbejdsafstand: 30 mm
 • Stødfri emittere
 • Antistat staven fortsætter med at fungere korrekt, når en eller flere emittere kortsluttes, f.eks. på grund af tilsmudning.
 • Rund antistat stav, kan nemt monteres via huller i maskinrammen

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

½” SS

Emitterne på Super Service antistat staven er direkte koblet til højspændingen, så maksimal ionisering kan opnås. Disse antistat stave kan rengøres let, og derfor er de velegnede til at blive installeret på steder, der kan være udsat for meget skidt. Berøring af emitterne vil medføre et ubehageligt elektrisk stød ved denne type antistat stav.

Funktioner

 • Kort arbejdsafstand: 30 mm max.
 • Optimal neutralisering, fordi emitterne er direkte koblet til højspændingen
 • Er velegnet til at blive installeret på steder, der kan være udsat for tilsmudsning
 • Ikke-berøringssikre emittere
 • Varme- og kemikaliebestandig
 • Kompakt

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Performax Easy

Det robuste Performax Easy statiske neutraliseringssystem med forstærket profil giver overlegen afbøjningsevne, der minimerer skader på grund af (utilsigtet) bøjning. Performax Easy har en integreret højspændingsforsyning og kræver kun en lavspændingsinput på 24V DC. Antistat staven er udstyret med et standard M12-stik til 24V DC-indgangen.

Performax kommer også i en eksplosionssikker version under ATEX, en version til højhastighedsapplikationer og en version der er klar til Industry 4.0:

 • Performax Easy EX(ATEX) certificeret
 • Performax Easy Speed (højhastighedsapplikationer >500m/min)
 • Performax Easy IQ (klar til industri 4.0)

En to-farvet LED lampe visualiserer om antistat staven er ”ON” (grøn) eller om den har ”FEJL” (rød). Performax Easy antistat staven har ender med lette vinkler og beskyttelsesklassificering IP66, som gør det nemt at rengøre. Universalt monteringsbeslag leveres til forskellige monteringsmuligheder.

Funktioner

 • Arbejdsafstand mellem 100 og 500 mm
 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Minimal risiko for afbøjning og deformation af antistat staven pga. glasfiberforstærket plastprofil
 • Standard M12 stik
 • Designet til industriel brug og nem rengøring; (beskyttelsesklassificering IP66)
 • Stødfri emittere
 • Universalt monteringsbeslag

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Performax IQ Easy

Høj ydeevne kombineret med optimal kontrol

Høj ydeevne kombineret med optimal kontrol. Dette er den nye standard inden for antistat stave. I kombination med Manager IQ Easy vil Performax IQ Easy antistat staven sikre en meget høj effektivitet af statisk neutralisering. Inden for IQ Easy Platformen kan op til tredive ioniserings- og opladningsenheder tilsluttes i et netværk.

Gennem Manager IQ Easy kan den sættes op som en proaktiv statisk neutralisator ved hjælp af det patenterede system. Tilføjelse af en Sensor IQ Easy til systemet øger effektiviteten ved at måle downstream statiske ladninger og regulere ioniseringseffektiviteten i realtid for at sikre en meget lav statisk ladning. Den glasfiberforstærkede profil tilbyder en meget robust struktur selv op til 5 meter i længden.

Performax IQ Easy har en integreret højspændingsstrømforsyning og kræver kun et lavspændingsinput på 24V DC. Den er udstyret med et standard M12-stik til 24V DC-indgangen. To 3-farve LED’er med høj lysstyrke visualiserer om antistat staven er ”ON” (grøn), ”ADVARSEL” (orange) eller ”ALARM” (rød). Performax IQ Easy antistat staven har lette skrå ender og beskyttelsesklassificering IP66, som gør det nemt at rengøre. Universalt monteringsbeslag leveres til forskellige monteringsmuligheder.

Performax IQ Easy antistat stave fås i to varianter:

1) Standard, til alle applikationer med en arbejdsafstand mellem 100 og 500 mm

2) Hastighed, til højhastighedsapplikationer. Arbejdsafstand 50 til 500 mm

Funktioner

 • Neutralisering ved hastigheder på >500 m/min (hastighedsversion)
 • Closed-loop feedback ionisering i forbindelse med Sensor IQ Easy*
 • Effektivitetsindikation*
 • Rengøringsindikation*
 • Datalogning*
 • Minimal risiko for afbøjning og deformation af den antistat stave pga. glasfiberforstærket plastprofil
 • Beskyttelsesklassificering IP66
 • Universalt monteringsbeslag
 • LED indikatorer
 • *Kun i systemer med Manager IQ Easy

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

MaxION

Hver individuelle emitter på MaxION-antistat stav kobles kapacitivt til højspændingen. Du får derfor ikke et elektrisk stød, når en emitter ved et uheld berøres. Den robuste MaxION antistat stav har en forstærket profil, der minimerer skader på grund af utilsigtet bøjning. Jordreferencen er indlejret i den forstærkede profil.

På bagsiden af MaxION er der mulighed for at placere monteringsboltene efter behov, hvilket giver større monteringsfleksibilitet. Efter rengøring af emitterne med en nylonbørste, kan man nemt rense skidtet ud af hver ende af antistat staven.

Funktioner

 • Middel arbejdsafstand: 400 mm max.
 • Minimal risiko for afbøjning og deformation af antistat staven pga. glasfiberforstærket plastprofil
 • Stødfri emittere
 • Kompakt

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

EP-SH-N

Hver individuelle emitter i denne antistat stav kobles kapacitivt til højspændingen. Du får derfor ikke et elektrisk stød, når en emitter ved et uheld berøres. En anden fordel er, at antistat staven fortsætter med at fungere korrekt, hvis en eller flere emitterepunkter kortsluttes, for eksempel på grund af skidt m.m.

Funktioner

 • Middel arbejdsafstand: 150 mm max.
 • Stødfri emittere
 • Antistat staven fortsætter med at fungere korrekt, når en eller flere emittere kortsluttes, f.eks. på grund af kraftig tilsmudsning.

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

P-SH-N

Denne type antistat stav er en mere kraftfuld version af EP-Sh-N. Antistat staven er yderst effektiv og er med sin lange rækkevidde ideel til neutralisering af statisk elektricitet på materialer, når afstanden varierer. Under visse betingelser kan den maksimale afstand endda være op til 600 mm. Konstruktionen af antistat staven er så stiv, at bøjning kun er minimal.

Funktioner

 • Lang arbejdsafstand: 600 mm max.
 • Stødfri emittere
 • Antistat staven fortsætter med at fungere korrekt, når en eller flere emittere kortsluttes, f.eks. på grund af kraftig tilsmudsning.
 • Ideel til neutralisering af statisk elektricitet på materialer, når afstanden varierer.

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

ThunderION IQ 2.0

En revolutionerende udvikling i både design og funktionalitet

Antistat staven tilbyder statisk eliminering på lang afstand – op til en meter. Det robuste design af den forstærkede profil gør det muligt at anvende antistat staven i industrielle omgivelser op til 5m lang.

T-ryggen på bagsiden af ThunderION gør det muligt for brugeren at placere Simco-Ions universelle monteringsbeslag efter ønske, hvilket giver optimal monteringsfleksibilitet.

De skiveformede emitterer adskiller sig fra de konventionelle emittere. De producerer et højt og afbalanceret ion output. Emitterne er stødfri, når de berøres ved et uheld. En fleksibel og udskiftelig struktur forhindrer skader på emitterne, når de bliver berørt.

ThunderION har en integreret højspændingsstrømforsyning og kræver kun en lavspændingsinput på 24V DC. Det nye koncept for statisk neutralisering med lang afstand opnås med en kombination af pulseret DC og en lav frekvens. LED’er visualiserer om antistat staven er ”ON” (grøn) eller om den er ”FEJL”(rød).

Det er meget nemt at rengøre ThunderION. Ende beslag, midterstøttebeslag, sideplader og emittere kan nemt fjernes for at få adgang til hele overfladen for hurtigere og nemmere rengøring.

For visse produktionsprocesser er det nødvendigt at neutralisere statisk elektricitet på meget lang afstand, for eksempel afrulning og oprulning af folier, hvor diameteren af ​​omspolingsprocessen ændres kontinuerligt. Med ThunderION anvendes en ny teknik, hvor langvarige neutralisering er mulig uden komprimeret luft.

Funktioner

 • Lang arbejdsafstand: 300-1000 mm
 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Stødfri emittere
 • Nem at rengøre
 • Teflon emitterholdere
 • Visuelle indikationer med flerfarvede LED’er på 3 sider
 • Universalt monteringsbeslag
 • Patenteret teknologi
 • IQ-version fås med f.eks. frekvensindstilling, balanceindstilling i forbindelse med Manager IQ Easy

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Performax Easy Ex

Performax Easy Ex har en integreret højspændingsforsyning og kræver kun en lavspændingsinput på 24V DC. En lysfarvet LED lampe med to farver visualiserer om antistat staven er ”ON” (grøn) eller om antistat staven har ”FEJL” (rød). På standardforbindelseskablet er der flere ledninger til fjernkontakt -> til / fra-kontakt og et signal, der indikerer højspænding O.K.

Performax Easy Ex antistat staven har lette skrå ender og beskyttelsesklassificering IP66, hvilket gør det nemt at rengøre. Aluminiumsprofilen giver en meget robust struktur op til 3 meter. Universalt monteringsbeslag leveres til forskellige monteringsmuligheder.

Performax Easy Ex antistat staven fås i to varianter:

1) Standard -> til alle applikationer med en arbejdsafstand mellem 100 og 300 mm

2) Hastighed -> til højhastighedsapplikationer og til en arbejdsafstand mellem 50 og 300 mm

Funktioner

 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Minimal risiko for afbøjning og deformation af antistat staven pga. robust aluminiumsprofil
 • Designet til industriel brug og nem rengøring; (beskyttelsesklassificering IP66)
 • Universalt monteringsbeslag
 • Intet HV-kabel i Ex område
 • Overholder de nyeste standarder
 • IQ-version tilgængelig
 • LED
 • Atex II 2 GD
 • EX mb IIB T4 Gb
 • EX mb IIB T135 °C Db

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad” og ”Tegninger”.

Performax IQ Easy Ex

Til eksplosionsfarlige miljøer

Effektiv statisk neutralisering til eksplosionsfarlige miljøer. Performax IQ Easy Ex har en integreret højspændingsstrømforsyning og kræver kun en lavspændingsinput på 24V DC. En to-farvet lysstærk LED visualiserer om Antistat staven er ”ON” (grøn) eller ”FEJL” (rød).

Performax IQ Easy Ex antistat staven har lette skrå ender og beskyttelsesklassificering IP66, som gør rengøring nemmere. Aluminiumsprofilen giver en meget robust struktur selv op til 3 meter. Universalt monteringsbeslag leveres til forskellige monteringsmuligheder.

Performax IQ Easy Ex antistat stave fås i to varianter:

1) Standard, til alle applikationer med en arbejdsafstand mellem 100 og 300 mm

2) Hastighed, til højhastighedsapplikationer og til en arbejdsafstand på mellem 50 og 300 mm

Funktioner

 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Minimal risiko for afbøjning og deformation af antistat staven på grund af den robuste aluminiumsprofil
 • Designet til industriel brug og nem rengøring; (beskyttelsesklassificering IP66)
 • Universal monteringsbeslag
 • Intet HV-kabel i Ex områder
 • Overholder de nyeste standarder
 • IQ-version tilgængelig
 • LED’er
 • Atex II 2 GD EX mb IIB T4 Gb EX mb IIB T135 °C Db

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad” og ”Tegning”.

P-SH-N-EX

Denne antistat stav har samme egenskaber som P-Sh-N, men er udstyret med en integreret strømforsyning. Derfor er der ikke behov for en højspændingsledning. Denne antistat stav er godkendt til brug i eksplosionsfarlige miljøer. Det 5m lange kabel skal tilsluttes til en hovedspændingsforsyning for tilslutning.

En LED lampe indikerer om der er højspænding til antistat staven. Under visse forhold er P-Sh-N-Ex antistat staven i stand til at neutralisere materialerne fra en maksimal afstand på 200 mm.

Funktioner

 • Kort arbejdsafstand: 200 mm max.
 • Stødfri emittere
 • Antistat staven fortsætter med at fungere korrekt, når en eller flere emittere kortsluttes, f.eks. på grund af meget tilsmudsning.
 • Ideelt til neutralisering af statisk elektricitet på materialer, når afstanden varierer.
 • Godkendt til anvendelse i visse eksplosionsfarlige miljøer

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Ion pistoler

Ion pistoler neutraliserer statiske opladninger og rengøre overflader ved hjælp af ioniseret trykluft. Neutralisering af statiske opladninger gør det lettere at blæse overfladen ren og dermed forhindrer, at støv og snavs bliver trukket tilbage.

Trykluften, der anvendes til dette formål, skal være fri for olie og vand. Ion pistolerne er forbundet til en Power Unit, der leverer højspænding. Cleanflex Easy og Cobra ion luftpistoler har et robust design og er derfor ideelle til anvendelse i industrielle applikationer.

Cleanflex Easy

Ion pistol til rengøring og neutralisering

Cleanflex Easy-ion pistol kan bruges til rengøring og neutralisering af overflader. Cleanflex Easy har en 24V indgangsspænding, der nemt kan tilsluttes med et standardiseret M12-stik.

Med denne type ion pistol slipper man fra det besværlige højspændingskabel og den store transformatorenhed som det ses i traditionelle ion pistoler.

Cleanflex easy’s unikke egenskaber, der ikke ses i andre ion pistoler, gør det til et meget alsidigt værktøj.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 300 mm
 • Ergonomisk
 • Forsyningsspænding: 24 V DC / M12 stik
 • LED-indikator
 • Pull Down / hånd eller træk ned funktionalitet
 • Mindre luftforbrug
 • Bedre afblæsningskraft
 • Lavt støjniveau

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Se evt. videoen for et kort produktresumé.

Top Gun III

Let Ion pistol ti udvidet brug

Simco-Ions Top Gun III er udviklet til lette industrielle applikationer. En høj ion produktion sørger for en optimal neutralisering af statisk ladning. Høj afblæsningskraft og lavt luftforbrug giver en effektiv rengøring. Et filter ved ion pistolens udgang sikrer, at luften er ren. Denne ion pistol er let og holdbar og har en let-touch-trigger, der gør den behagelig selv til udvidet brug.

Alt funktionalitet er indbygget i ion pistolen, inklusiv en flowreguleringsventil og en LED med to niveauer, der indikerer om ion pistolen er på ”stand by” mode og om højspændingen er aktiv.

Top Gun Side Kick

Top Gun Sidekick tilbyder håndfri drift. En fodpedal styrer både ionisering og luftstrøm. Top Gun Side kick inkluderer en fleksibel monteringsfunktion med et beslag til fleksibel placering.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 300 mm max.
 • 3 meter kabel
 • Velegnet til lette industrielle applikationer
 • Et filter ved udgangen af Top Gun sørger for, at luften er ren
 • To-niveaus LED, der indikerer, om ion pistolen er på”standby”-tilstand, og om højspænding er aktiv.

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Cobra

Kraftig ion pistol

Cobra-ion pistol er velegnet til kraftige industrielle anvendelser. Luftstrømmen styres af udløseren. Luftstrømmen forstærkes med en minimumsfaktor på 6: 1 ved at trække den omgivende luft ind bagfra.

Højspændingspunktet, der er integreret aerodynamisk i pistollegemet, renser sig selv under brug. Ion pistolen leveres standard med 6 meter kabel.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 600 mm max
 • Den leveres som standard med 6 meter kabel, 12 meter er også muligt
 • Ideel til tunge industrielle applikationer
 • Emitteren renses under brug

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Ion dyser

Ion dyser producerer en ioniseret luftstrøm med høj hastighed, som samtidig renser og neutraliserer statiske opladninger på dele og materialer. Ion dyserne fungerer på trykluft og tilvejebringer en nøjagtigt ioniseret luftkilde til anvendelse ved kritisk rengøring og / eller statisk neutralisering.

Ion dyserne kan monteres og installeres i mange konfigurationer for at imødekomme specifikke krav, da de er små og lette at installere. Simco-Ion's strømforsyninger leverer højspænding, der er nødvendig til drift. Om nødvendigt kan alle ion dyser udstyres med en stopventil. Type HE kan monteres på et standardlufthoved.

Blowflex Easy

Blowflex Easy er en in-line ion dyse til neutralisering og rengøring af forskellige overflader. Ion dysen er forbundet til en 24V DC strømforsyning og inkorporerer alle højspændingsdele. Det er effektivt på grund af en højfrekvent højspændingsgenerering.

En grøn LED viser når denne ion dyse er i drift. En 8 mm slangeforbindelse er standarden. Hvis det ønskes, kan en ¼” BSP luftnippel også anvendes i stedet for den hurtige tilslutningsnippel.

Monteringspositioner kan tilpasses ved hjælp af Simco-Ion universalt monteringsbeslag, M8 gevindhuller i bunden eller 6 mm huller i siden. Ved brug af hullerne i siden medfølger en ekstra dækplade. Denne ion dyse er IP66, hvilket gør den velegnet til miljøer, hvor der udføres hyppig rengøring.

Mange udgangskonfigurationer er tilgængelige for at muliggøre effektiv distribution af ioniseret luft til diverse applikationer.

Funktioner

 • Forsyningsspænding: 24 V DC nominel
 • Trykluft 1 – 7 bar (15 – 100 PSI)
 • Tilslutning G ¼” indvendigt gevind og 8 mm slangetilslutning
 • Beskyttelsesklasse IP66
 • Vægt 180 g

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Se evt. videoen for et kort produktresumé.

HE

Højspændingen ved begge emittere er strømbegrænset. Når de installeres uden for luftstrømmen, vil højspændingspunkterne ikke tilsmudses. Ion dyse-afblæsningskraften er høj ved et relativt lavt luftforbrug. En Simco-Ion strømforsyning leverer den højspænding, der er nødvendig for driften.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 250 mm max.
 • Luftforbrug: 3,5 Nm3/h ved brug af 1 bar
 • Tryk: 7 bar
 • Stødfri emittere
 • Kan monteres på en standard ”air header”
 • Kliksystem for let montering

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Flat Nozzle

Den flade ion dyse bruges til at rengøre og neutralisere elektrostatisk ladede overflader. Ved brug af komprimeret luft tillader denne ion dyse også svært tilgængelige steder at blive neutraliseret og rengjort.

Med en tilsluttet Simco Power-Unit producerer ion dyserne en luftstrøm, der har rigeligt af positive og negative ioner. Når denne luftstrøm peges mod et elektrostatisk ladet område, udskiftes elektroner, indtil området er neutraliseret. Dette gør, at materialet neutraliseres under afblæsningsprocessen og forhindrer, at de afblæsende partikler bliver tiltrukket. Højspændingen der leveres til ion dysen er begrænset, så emitterne er sikre at røre ved.

Fladmundstykket er specielt velegnet til neutralisering af maskiner i trykindustrien. Påkrævet højspændingsstrømforsyning til drift: A-enhed A2A7S

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 50-300 mm
 • Luftforbrug: 5 Nm3/h ved brug af 1 bar
 • Tryk: 6 bar
 • Stødfri emittere

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

BW

Denne ion dyse er designet til neutralisering og rengøring af små flasker på indersiden m.m. Ionisering finder sted i slutningen af det rør, hvorfra luften blæses. Højspændingspunktet er ikke stødfrit. Rørene fås i to diametre og i den påkrævede længde.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 150 mm max.
 • Luftforbrug med 1/4” rør: 4 Nm3/h ved brug af 1 bar
 • Luftforbrug med 3/8” rør: 8,5 Nm3/h ved brug af 1 bar
 • tryk: 6 bar
 • Stødfri emitter
 • Designet til neutralisering og rengøring af (små) flasker indvendigt

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Ion blæser

En ion blæser bruges til at neutralisere plastfolie eller tre dimensionelle plastprodukter, bl.a.. sprøjtestøbte autodele. Plast tiltrækker støv på grund af statisk elektricitet. Støv klæber sig fast på overfladen, hvilket skaber kvalitetsproblemer for det endelige produkt. På grund af deres form skal mange plastprodukter neutraliseres på afstand. Til dette formål har Simco-Ion udviklet ion blæsere.

Emitterepunkterne på antistat staven inde i ion blæseren ioniserer luften, der blæses mod det elektrostatisk ladede objekt. Emnet neutraliseres derefter af den ioniserede luftstrøm.
Ion blæsere anvendes også for at sikre, at personalet ikke får ubehagelige stød.

Den største fordel med Simco-Ion's ion blæsere er, at den ioniserede luft blæses mod det elektrostatisk ladede produkt. Emitterne danner ionerne, og de integrerede ventilatorer blæser den ioniserede luft mod produktet. Fordi luften dækker hele produktet, er ionisering effektiv på hele produktets overflade. Luftmængden kan nemt justeres på blæserne. Ekstra luftindtagsfiltre kan anvendes til at rense indgående luft og sikre optimale ioniseringsresultater.

Der findes forskellige typer ion blæsere, afhængig af den ønsket rækkevidde og driftsbredde. Specielle versioner af ion blæsere til eksplosionsfarlige miljøer er også tilgængelige i vores sortiment.

BlowION

BlowION-ion blæser er designet til multifunktionelle anvendelser. Ion blæseren har et ergonomisk robust design med et ekstruderet anodiseret aluminiumskabinet. De integrerede ventilatorer og den intelligente positionering af en antistat stav resulterer i en høj effektiv neutraliseringsteknik med en lang rækkevidde der ioniserer over et stort område.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 1000 mm max.
 • Arbejdsbredde: 520 – 1960 mm
 • Integreret kraftenhed
 • Tilslut og brug
 • Gør det muligt at neutralisere på afstand på en stor overflade
 • Emitterne holdes i optimal stand af den indbyggede rensebørste

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Sentry

Sentry-ion blæseren neutraliserer statisk opladning perfekt. Sentry er designet til områder, hvor statisk elektricitet skaber problemer, lige fra støv og snavs der tiltrækkes, til ubehagelige elektriske stød på personalet.

Sentry er ideel til lette industrielle miljøer, og det øger produktiviteten. Sentry er velegnet til at neutralisere statiske ladninger på tredimensionelle genstande, f.eks. på sprøjtestøbte produkter.

Denne ion blæser differentiere sig ud fra dens kompakte design. Ion blæseren har en integreret ventilator, som suger den omgivende luft ind og blæser luften ud langs antistat stavene. Luftindtaget kan være forsynet med et specielt filter. Luftmængden kan indstilles og justeres elektrisk.

Højspænding til antistat stavene er også integreret i ion blæseren. Antistat stavene er udstyret med et (patenteret) rensesystem. Betjeningsknapperne bagpå er let tilgængelige og betjente.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 1000 mm max.
 • Arbejdsbredde: 500 mm
 • Integreret kraftenhed højspænding
 • Emitterne holdes i optimal stand af et (patenteret) rensesystem

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

VolumION

VolumION er en robust ion blæser med en effektiv ioniseringsbredde på 500mm. VolumION består af en motor, to ventilatorer og en ionisationsenhed. Den omgivende luft trækkes ind på to sider og blæses ud langs tre antistat stave. Luftstrømmen, der trækkes ind, kan indstilles på begge sider.

Denne ion blæser er også ideel til neutralisering i lang rækkevidde, når papir- og filmbaner vikles. Luftindtagene kan udstyres med et specielt filter.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 1500 mm max.
 • Arbejdsbredde: 500 mm
 • Ideel til neutralisering af lang rækkevidde, når papir- og filmbaner vikles
 • Indbyggede stødfrie antistat stave
 • Luftindtag kan forsynes med et specialfilter

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

HP-N-EX

HP-N-EX ion blæser består af en motor og en ventilator. Den omgivende luft trækkes ind på den ene side og blæses ud langs en antistat stav. Den effektive ioniseringsbredde er 500mm. Denne ion blæser er godkendt til brug i visse eksplosionsfarlige miljøer (EX). Strømforsyningen er integreret i antistat staven.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 1500 mm max.
 • Arbejdsbredde: 500 mm
 • Godkendt til brug i visse farlige EX-miljøer
 • Integreret kraftenhed

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Ion luftknive

En Simco-Ion antistat stav med ion luftkniv kombinerer virkningerne af luftforstærkning og ionisering for at frembringe et højhastigheds “ark” af ioniseret luft (forstærkningsforhold så højt som 25: 1). Denne kombinerede virkning kan bruges til statisk neutralisering og støvfjernelse i en enkelt operation, f.eks. inden for efterbehandling, tryk, emballering, plast og tekstilindustrien. Ion luftkniven er meget kompakt og har ikke bevægelige dele.

Simco-Ion antistat stave producerer et elektrisk felt, der får luftmolekyler til at nedbrydes i positive og negative ioner. Disse ioner opsamles af en højhastigheds luftstrøm produceret af ion luftkniven og fremdrives ind i arbejdsområdet, hvor den neutraliserer en ladede overflade eller et produkt.

Ion luftknive med Performax IQ Easy-Antistat Stav

Ion luftkniven kombineret med Performax IQ Easy-Antistat Staven er især nyttig i situationer, hvor ioniseringen eller rengøringen skal være mobil, b.la. rengøre dele ved hjælp af en robot. Med 24V-forbindelsen er det let at installere sådan en applikation. Ion luftkniven med Performax IQ Easy-Antistat Stave fås som standard i 4 længder, 150, 310, 460 og 610 mm.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 3000 mm max
 • Fjerner støv, skidt og neutraliserer den statiske ladning
 • Forhindrer tilbagetrækning af forurenende stoffer
 • Mulighed for montering på bevægelige maskindele såsom en robotarm
 • Stødfri emittere

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad” og ”Tegning”.

Ion luftknive med MEB-Antistat Stav

MEB antistat stav kombineret med en luftkniv kommer i standardlængder. Den komprimerede luft blæses over højspændingspunkterne over hele bredden og forstærkes af den medbragte omgivende luft. Luftstrømmen indeholder dermed positive og negative ioner, produceret af antistat staven. Luftstrømmen neutraliserer den statiske ladning, hvilket gør det muligt at blæse kontaminanter væk.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 1000 mm max.
 • Fjerner støv, neutraliserer den statiske ladning og forhindrer tilbagetrækning af kontaminanter
 • Stødfri emitter

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad” og “Tegning”.

In-line ionisator

Conveyostat® er designet til at neutralisere statiske ladninger på materialer i pneumatiske transportsystemer. In-line ionisering eliminerer fastgørelse og tilstopning i rørsystemer på grund af statisk elektricitet. Produktionen behøver ikke længere at blive afbrudt for at aflogge systemet, hvilket er med til at spare dyrebar tid.

Conveyostat

Rørets diameter tilpasses det eksisterende rørsystem. De integrerede antistat stave er også baseret på diameteren. Simco-Ion-antistat stave kan også integreres i et rør, der leveres af kunden. Antistat stavene er arrangeret i to serier. De er forbundet til en to-faset enhed for at sikre optimal ionisering ved høje hastigheder.

Funktioner

 • Brugerdefineret rør
 • Optimal ionisering ved høje hastigheder
 • Kan integreres i et rør leveret af kunden

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, “Manual” og “Tegning”.

Strømforsyninger

Aktivt ioniseringsudstyr fungerer på højspænding. Strømforsyningen transformerer spændingen til den højspænding, der kræves af ionisatoren. Der er forskellige typer strømforsyninger til rådighed. Strømforsyningerne tilsluttes og betjenes let og behøver ikke vedligeholdelse.

Tilslutbare spændinger er 110Vac og 230Vac. Frekvenser der kan tilsluttes er 50 og 60Hz. Der er forskellige typer strømforsyninger til rådighed.

Nedenfor finder du de forskellige typer af antistatiske strømforsyninger produceret og leveret af Simco-Ion. Alle strømforsyninger har flere udgangsforbindelser afhængigt af den valgte type strømforsyning.

• A-Unit – Generel antistatisk strømenhed til alle AC-Static eliminatorer 3,3 – 7kVolt*
• LB2A4S – Speciel simultan negativ og positiv antistatisk strømforsyning 3,3 – 7Kvolt.
• MPM – MultiPowerMaster-indgang 100-240Vac 50-60Hz, udgang 3,3, 4,0, 5,0 og 7kVolt.

Manager IQ Easy

Hjertet af IQ Easy Platform

Manager IQ Easy introducerer et nyt niveau af statisk kontrol; hjertet af den nye IQ Easy-platform er Manager IQ Easy. Den består af en kontrolenhed med en 7” LCD-berøringsskærm, der giver information fra alle tilsluttede enheder og gør det let at ændre og overvåge status og parametre. Op til 6 IQ-enheder kan forbindes direkte til Manager IQ Easy. 24V DC-strømfordelingen dirigeres via Manager, så ingen ekstra kabler! Dette gør tilslutningen af en enhed endnu lettere end forbindelsen til en enkel desktop-strømforsyning.

Manager IQ er tilgængelig i 2 versioner:

1) Indgangsspænding 100 – 240V /50-60 Hz.
Denne enhed konverterer indgangsspændingen til 24V DC og leverer strøm til alle 6 tilsluttede enheder.

2) Indgangsspænding 24V DC
Denne model har brug for en 24V strøminput leveret af brugeren. Yderligere udvidelse af enheder er mulig ved hjælp af Extension IQ Easy. Dette tilføjer 6 yderligere enheder til systemet med et maksimum på 30.

2 porte på hver Manager eller Extension er tilgængelige for tilslutning af tidligere (ikke IQ) Easy-produkter f.eks. Performax Easy. Interfaces:

Kommunikation til maskine interfaces er tilgængeligt. Analoge og digitale indgange, udgange og valgfri fieldbus protokoller EtherNet IP fra ProfiNet kan anvendes. Ethernet- og USB-porte er tilgængelige for mange funktioner.

Funktioner

 • 7″ fuldfarve touchskærm
 • Oplysningerne er farvekodede
 • Styrer op til 30 enheder
 • Tilslutning af op til 6 enheder
 • Analoge og digitale ind- og udgange
 • Serial fieldbus interfaces
 • Ethernet-interfaces
 • USB-interface

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Extension IQ Easy

En udvidelse til IQ Easy Platform

IQ Easy-platformen med mindst én Manager IQ Easy kan udvides med Extension IQ Easy for at kontrollere yderligere 6 enheder. Extension IQ Easy består af en kontrolenhed uden skærm. Status-LED’er viser tændingen og den samlede advarsels- eller alarmstatus. Op til 6 IQ-enheder kan tilsluttes Extension IQ Easy. 24V DC-strømfordelingen dirigeres via udvidelsen. Så ingen ekstra kabler! Dette gør tilslutningen af en enhed endnu lettere end forbindelsen til en enkelt desktop strømforsyning.

Extension IQ Easy fås i 2 versioner:

1) Indgangsspænding 100 – 240V /50-60 Hz. Denne enhed konverterer indgangsspændingen til 24V DC og leverer strøm til alle 6 tilsluttede enheder.

2) Indgangsspænding 24V DC. Denne model har brug for en 24V strøminput leveret af brugeren.

Yderligere udvidelse af enheder er mulig ved anvendelse af flere Extension IQ Easy’s. Hver udvidelse tilføjer 6 ekstra enheder til systemet med maksimalt 30 enheder i alt. 2 input-porte for hver Manager, og udvidelse er tilgængelige for tilslutning af tidligere Easy-produkter, f.eks. Performax Easy.

Funktioner

 • Tilslutning af op til 6 enheder
 • LED-indikatorer
 • Maksimalt 4 udvidelser pr. system

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

A Unit

Standardmodellen er udstyret med en tænd / sluk-kontakt med en indikatorlampe samt en højspændingsindikatorlampe. Denne lampe slukkes, hvis systemet ikke fungerer korrekt. Der kan maksimalt tilsluttes 4 ionisatorer.

Funktioner

 • Giver højspænding til 4 ionisatorer som maksimum
 • Udstyret med tænd/sluk-knap med indikatorlampe
 • Udstyret med en højspændingsindikator
 • UL godkend

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

LB2A4S

Denne strømforsyning er udstyret med to højspændingstransformatorer med 180° faseforskiftet udgangsspænding. Som resultat producerer antistat stavene, der er forbundet til strømforsyningen, positive og negative ioner samtidigt. Dette sikrer optimal neutralisering af statiske opladninger, selv ved meget høj hastighed. Denne strømforsyning er udstyret med to højspændingsindikatorer og en tænd / sluk-kontakt med en indikatorlampe.

Funktioner

 • Velegnet til meget høje produktionshastigheder
 • Udstyret med to højspændingsindikatorer
 • Udstyret med tænd/sluk-knap med indikatorlampe

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

MPM

Multi Power Master (MPM) er en tilføjelse til udvalget af strømforsyninger. Den har elektronisk stabiliseret udgangsspænding og en lang række indgangsspændinger. Indgangsspændingerne spænder fra 100-240 V AC, 50-60 Hz. Udgangsspændingen er forudindstillet fra fabrikken til 3,3, 4,0, 5,0 og 7 kV. Grønne og røde LED’er er indbygget i den øverste overflade af MPM.

MPM kan eventuelt udstyres med et interface I / O-stik med f.e. og PLC. Valgfrie I / O-signaler er tilgængelige til fjern til / fra, højspænding til stede og overbelastning. I / O-stikket indeholder også en 24 V strømkilde til brug sammen med Typhoon lufttrykssensor.

Funktioner

 • Giver højspænding til maksimalt 4 ionisatorer
 • En lang række indgangsspændinger og frekvenser
 • LED-signalering
 • UL godkendt

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Statisk opladning

Et statisk opladningssystem består af en højspændingsgenerator og en elektrode. Højspændingsgeneratoren forsyner den høje spænding, der er nødvendig for at skabe en statisk ladning. Dette kan variere fra 3 til 60 kVolt. Opladningselektroden kommer i forskellige former for at muliggøre et optimalt resultat for hver specifik applikation.

Opladningsgeneratorer

Simco-Ion Chargemaster-systemer er yderst velegnede til midlertidig hæftning af materialer. Vedhæftning mellem materialeoverfladerne skabes ved at generere en elektrostatisk ladning. Som et resultat kan produktionsprocesser ofte forenkles og accelereres. Et system består af en DC højspændingsgenerator og en eller flere opladningselektroder. Generatoren genererer højspænding for højspændingspunkterne i elektroderne. Højspændingspunkterne producerer ioner til at oplade materialerne, som derefter klæber til hinanden eller til andre overflader elektrostatisk. Highfrequency switching-teknologi bruges i generatorerne. Denne teknologi sikrer en konstant udgangsspænding med en forudindstillet værdi, indtil overbelastning. Generatorerne er elektronisk strømbegrænset og beskyttet mod gnister. Funktioner i det moderne design inkluderer kontrolpanelet, der har membranafbrydere og roterer gennem 180 °.

CM Tiny

Den mindste industrielle opladningsgenerator

CM Tiny er den mindste industrielle opladningsgenerator til statisk opladning. KV-generatoren har fuldt integrerede højspændingsdele og har kun brug for en 24V DC-forsyning.

Huset er kompakt, robust og vejer kun 500 gram, hvilket gør den perfekt til små maskiner og applikationer med bevægelige dele, f.eks. pick and place håndteringssystemer. Den kan let modstå de høje G-kræfter, der opstår under processen. End-of-Arm-værktøjet kan nemt bruges og konfigureres og leveres med 4 års garanti.

De to LED’er på siden giver klare indikationer omkring opladningsgeneratorens status;

• Grøn: Strømmen er tændt
• Blinker grønt: Strømmen er tændt, og HV-udgangen er inaktiv
• Rød: Alarm, HV-overbelastning eller HV Ok-signal kortslutning

CM Tiny kan anvendes direkte fra en maskine interface, der er i stand til at levere et 4-20 mA-signal til sætpunktet og et 24V DC-signal til fjerntænding/sluk. Manuel drift kan implementeres af et ekstra styrekredsløb. Styrekredsløbet gør det muligt for dig at montere et potentiometer og en LED ved blot at sørge for 2 huller i frontpanelet på maskine interfacen .

Tilslutningsblokke er tilgængelige med en eller fire udgange. For anvendelse af hurtigforbindelsesportene skal ladeelektroden være udstyret med et specielt stik. Der er en speciel version af HDR-staven tilgængelig for tilslutning til CM Tiny.

Funktioner

 • Udgangsspænding på 0 – 20 kV (negativ)
 • Til små maskiner og applikationer med bevægelige dele (bl.a. pick and place håndteringssystemer)
 • Kompakt og robust, i stand til at modstå G-kræfter
 • Ingen højspændingskabel løber gennem kabelkanalen
 • Mindste opladningsgenerator
 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Vejer kun 500 gram
 • HV OK-signal
 • Aftagelig højspændingsfordelingsblok
 • LED’er på begge sider
 • Mikroprocessorstyret
 • Ekstern sætpunktskontrol
 • Fjernbetjent tænd/sluk-signal
 • IQ-version tilgængelig

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

CM Lite

Mellemstor opladningsgenerator

En kompakt højspændingsforsyning med en justerbar udgangsspænding på 0 – 20 kV (med en maksimal strøm på 0,7 mA) klart vist på det digitale display. State-of-the art elektronik anvendes med en fjernbetjeningsindstilling. Strømforsyningen er tilgængelig med en positiv eller negativ udgangsspænding. En advarselslampe lyser, hvis systemet er overbelastet eller i tilfælde af gnister.

20kV generatoren har fuldt integrerede højspændingsdele og behøver kun en 220V AC strømforsyning. Huset er kompakt, industrielt robust og vejer 5,2 kg. En kompakt højspændingsforsyning med en justerbar udgangsspænding (både positiv og negativ) på 0 – 20 kV (med en maksimal strømstyrke på 0,7 mA) tydeligt vist på det digitale display.

Funktioner
 • Udgangsspænding på 0 – 20 kV
 • Fås med positiv eller negativ udgangsspænding
 • Mulighed for fjernbetjening
 • En advarselslampe lyser, hvis systemet er overbelastet eller i tilfælde af gnistover
 • 180° vendbart kontrolpanel udstyret med membrankontakter

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

CM5-30/60

CM5 er bagudkompatibel med ECM30/60 og ECM DI30/60. For basale brugere leveres en hurtig opsætningsmenu til opsætning af generatoren til at fungere som en ECM 30/60. Menuen er tilgængelig på engelsk, tysk, fransk og italiensk.

Den nye standardfunktion giver dig mulighed for at indstille en konstant strøm kontra en konstant spænding. Dette giver en meget mere stabil opladning og kompenserer automatisk forurening og slid på emitter punkterne.

Generatoren holder styr på den medfølgende strøm til elektroden. Den registrerer, når der ikke er noget materiale, der skal oplades, og skifter strømmen til et sikkert lavt niveau. Dette forhindrer slid på emitter pinnerne på opladningsstaven. Når der genindsættes materiale, skifter strømmen tilbage til et højt niveau.

Et serielt bus-interface kan yderligere monteres for at gøre det muligt for generatoren at kommunikere gennem serielle bus-interfaces bl.a. Advanced Output Control er tilgængelig til specifikke applikationer. Denne funktion giver udgangsstyring, der er proportional med et indgangssignal. f.eks. opladningsniveauet kan være proportionalt med maskinens hastighed.

Funktioner:

 • Udgangsspænding på 0-30 kV DC (CM5-30)
 • Udgangsspænding på 0-60 kV DC (CM5-60)
 • Fås med positiv eller negativ udgangsspænding
 • Spændingskontrol og strømstyring
 • Adgangskodebeskyttet menu, låsbart tastatur
 • 4 linjers LCD-display med dobbelt instruktioner (tekst + symboler)
 • Fjernbetjeningsfunktioner og signaler
 • Hurtig opsætning
 • Avanceret strømstyring (patenteret)
 • Avanceret outputkontrol
 • Valgfri seriel bus-interface
 • 180° vendbart kontrolpanel udstyret med membrankontakter

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Opladningsstave

Simco-Ion tilbyder en række opladningsstave og elektroder, afhængig af de specifikke anvendelser og betingelser. Disse opladningsstave er forbundet til en statisk opladningsgenerator. Et stærkt, ion-mættet elektrisk felt omkring linjen af højspændingspunkter på opladningsstavene kan tvinge materiale til at hæfte sammen eller til at oplade.

Materialet oplades af de ioner, der skabes og dirigeres af opladningsstaven. Der er forskellige metoder til midlertidigt at oplade materialer elektrostatisk ved hjælp af et Simco-Ion Chargemaster-system.

Opladningsstavene har længden af en almindelig antistat stav og kan placeres inde i maskiner. Længden afhænger som regel af størrelsen af det materiale, der skal oplades.

HDC

Disse robuste opladningsstave bruges i en række industrielle anvendelser. Skinnen bagpå opladningsstaven tillader nem montering. HDC opladningsstave er forsynet med en modstand for at undgå fejl i maskinens styresystem i tilfælde af utilsigtet gnistning. Kabeludgangen kan være lige eller retvinklet (90 °).

Et statisk opladningssystem består af en højspændingsgenerator og en elektrode eller/og kabler. Højspændingsgeneratoren leverer den højspænding, der er nødvendig for at skabe en statisk ladning. Dette kan variere fra 3 til 60 kVolt. Opladningselektroden kommer i forskellige former for at give et optimalt resultat til hver specifik anvendelse. Størrelserne varierer for at skabe optimale løsninger til hver enkelt situation.

Statisk opladningssystemer bruges til forskellige løsninger;

 • Til at hæfte to materialer sammen
 • For at forhindre lufttilførsel under produktionen
 • At optimere et produktionstrin

Funktioner

 • Arbejdsafstand: 20 mm ved <30 kV, 75 mm ved 30-60 kV
 • Velegnet til en række industrielle anvendelser
 • Ved en uforudset gnist skaber det ikke en afbrydelse i maskinestyring

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

HDR

HDR opladningsstaven passer til applikationer med høj hastighed. Hvert individuelt punkt er udstyret med en modstand, så chancen for gnistning reduceres kraftigt.

Funktioner:

 • Arbejdsafstand: 20 mm ved <30 kV, 75 mm ved 30-60 kV
 • Passer til applikationer med høj hastighed
 • Risikoen for gnistdannelse er stærkt reduceret

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Opladningselektroder

Simco-Ion tilbyder en række opladningsstave og opladningselektroder, afhængig af de specifikke anvendelser og betingelser. Disse stave er forbundet til en DC højspændingsgenerator. Et stærkt, ionmættet elektrisk felt omkring de enkelte højspændingspunkter tvinger materialet til en jordreference.

Der er forskellige metoder til midlertidig opladning af materialer elektrostatisk. Kombinationen af en opladningsgenerator og en opladningselektrode eller en opladningsstav, kaldes et statisk opladningssystem.

Pinner Claw

Simco-Ion tilbyder forskellige opladningselektroder, herunder 5 Point, Linear 6 Point og Pinner Claw, specielt til spot-charge/opladning af små overflader. Disse opladningselektroder er også ideelle til kantopladning i filmekstruderingsprocesser. Det anvendte materiale tillader anvendelse ved høj temperatur. Elektroderne er modstandsbeskyttede for at undgå gnister. Pinner kan udskiftes.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: min. 12,5 mm
 • Antal emitterer: 3
 • Mål: Længde 158 x Højde 35 x Ø 20 mm

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Pinner 5 Point

Simco-Ion tilbyder forskellige opladningselektroder, herunder 5 Point, Linear 6 Point og Pinner Claw, specielt til spotladning af små overflader. Disse opladningselektroder er også ideelle til kantopladning i filmekstruderingsprocesser.

Det anvendte materiale tillader anvendelse ved høj temperatur. Opladningselektroderne er modstandsbeskyttede for at undgå gnister. Pinner kan udskiftes.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: min. 12,5 mm
 • Antal emitterer: 5
 • Mål: Længde 166 x Ø 20 mm

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Linear 6 Point

Simco-Ion tilbyder forskellige opladningselektroder, herunder 5 Point, Linear 6 Point og Pinner Claw, specielt til spotladning af små overflader. Disse opladningselektroder er også ideelle til kantopladning i filmekstruderingsprocesser. Det anvendte materiale tillader anvendelse ved høj temperatur. Opladningselektroderne er modstandsbeskyttede for at undgå gnister. Pinner kan udskiftes.

Funktioner

 • Arbejdsafstand: min. 12,5 mm
 • Antal emitterer: 6
 • Mål: Længde 166 x Ø 20 mm

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

IML

Ved In Mould Labelling eller ved hjælp af statisk elektricitet er statisk (statisk hæftning) standarden til sprøjtestøbning IML-industrien, termoformning IML og blæsestøbnings-IML-industrien. I stedet for konventionelle metoder som at trykke direkte eller placere en selvklæbende etiket på produktet, opnås slutprodukt med en fortrykt plast polypropylen (PP) etiket. Den fortrykte PP-etiket sættes i formen og derefter tilsættes den smeltede PP til formen. Etiketten smelter derefter sammen, og produktet antager formen som støbeformen.

Mange produkter produceres ved hjælp af en statisk ladning. I stedet for at udskrive direkte eller placere en klistret etiket på produktet, opnås udskriften med en fortrykt plastik etiket. Den fortrykte etiket placeres i injektionsformen og holdes på plads ved hjælp af en statisk ladning. På denne måde formes etiketten sammen med produktets form og kommer ud som et færdigt produkt.

Hvordan fungerer IML?

IML er et procestrin i sprøjtestøbningsprocessen. Af en robot samles en etiket op og placeres i formhulrummet, hvor den klæber på grund af den elektrostatiske opladning. Efter lukningen af formhulrummet kan produktet formes, hvorved etiketten smeltes sammen med slutproduktet.

Hvad er nødvendigt for at anvende IML?

• En passende trykt etiket
• En kerne med IML-elektroder
• En opladningsgenerator
• En robot eller håndtering
• IML-elektroder

Afhængig af produktets geometri og den ønskede cyklustid er der forskellige metoder med tilhørende elektroder, der skal anvendes.

Konstruktion

• Emitternåle i kernen, for eksempel IML-Spider
• Konstrueret kerne med IML-foam
• Konstrueret kerne med IML Easycore
• Konstrueret kerne med IML-foam forenklet med ekstern lade-elektrode
• Konstrueret kerne med IML Easycore forenklet med ekstern opladningselektrode

Fordele ved at bruge (statisk) IML-etiketteapplikation:

• Eliminerer serigrafi, etiketpåføring eller tampontryk på produktet
• Ingen corona- eller andre overfladebehandlinger er nødvendige for at forberede overfladen
• Grafik af højere kvalitet
• Mulighed for hurtig ændring af grafik
• Genanvendelig med etiketmateriale samme som støbt produkt
• Enkelttrins produktionsmetode til kopper og spande
• Mindre håndtering, færre omkostninger, mindre opbevaring osv.

CMME

CMME er en lille profilopladningsgenerator specielt designet til IML-applikationer. Enheden har fuldt integrerede højspændingsdele og har kun brug for en 24V DC-forsyning.

Huset er kompakt, robust og vejer kun 480 gram, hvilket gør den perfekt til montering af enderne i IML-pick- og place-håndteringssystemer. Den kan let modstå de høje G-kræfter, der opstår under IML-processen.

CMME har en unik (patenteret) cyklus “OK” funktion

Et signal bliver aktivt, når etiketten/mærkaterne har akkumuleret nok elektrostatisk ladning, hvilket indikerer, at opladningen er afsluttet. Dette signal kan bruges af maskinens interface til at beslutte om at stoppe opladningen.

Et andet trin i cyklussen OK-signal vil indikere, at ladningen på dornen er faldet til under et sikkert niveau for at begynde at flytte dornen ud af formen. Denne innovative funktion eliminerer gættearbejdet og eksperimenterende opsætning for hver enkelt IML-applikation, og når du skifter produkt eller etiket.

Ved at bruge parametrene genereret af CMME kan man reducere opladningstiden og dermed den samlede cyklustid for sprøjtestøbningsprocessen.

 • Fremskynd den indledende opsætning
 • Fremskynd omstillingen
 • Fremskynd cyklustiden
 • Øge pålideligheden

Cyklus OK-signalet giver dig endda mere information om processen. Hvis ladeniveauet under opladningsprocessen afviger mere end 10 % fra sætpunktet, vil cyklus OK-signalet ikke blive aktiveret, hvilket fortæller dig, at opladningen ikke lykkedes.

Dette kan betyde, at en eller flere af etiketterne ikke er til stede, hvilket forårsager for meget spændingslækage. Indikations-LED’er på begge sider af enden af CMME-enheden vil vise generel information om enhedens status.

Funktioner

 • Udgangsspænding på 0 – 20 kV
 • Til IML-applikationer
 • Placering ved robotarmen i IML-applikationer
 • Kompakt og robust, i stand til at modstå G-kræfter
 • Intet højspændingskabel løber gennem kabelkanalen
 • Reduceret opladningstid og dermed den samlede cyklustid for sprøjtestøbningsprocessen
 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Aftagelig højspændingsfordelingsblok
 • LED’er på begge sider

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Se evt. videoen for et kort produktresumé.

IML Easycore

IML Easycore til IML støbeformning i IML robotapplikation

Simco-ION’s patenterede IML-opladningsteknik til brug i IML-robotapplikationer er endnu mere alsidig med IML Easycore 2-komponentharpiksen til konstruktion af IML-kerner. Den ledende IML harpiks kan bruges til at overføre kraften fra Simco-Ion IML-generatorerne til IML-etiketterne. Selv meget komplekse og små kerner kan konstrueres med komponentharpiksen.

Harpiksen er specielt udviklet af Simco-ION for at have de perfekte elektriske og mekaniske egenskaber til brug som IML-kerne. Boring, slibning, fræsning osv. er muligt for at gøre kernen til den perfekte form og størrelse. IML Easycore leveres i duo-pakker, der består af harpiksen og den korrekte mængde hærder.

Funktioner

 • 2-komponent harpiks til konstruktion af IML-kerner
 • Selv meget komplekse og små kerner kan konstrueres
 • Leveres i duo-pakker bestående af harpiksen og den korrekte mængde hærder
 • Fås i 250 og 500 g

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”.

Se evt. videoen for en kort instruktion.

IML Spider

IML Spider er en alsidig elektrode til direkte opladning af IML-applikationer. Den består af en IML Spiderblock med indbyggede modstande for at forhindre utilsigtet gnister. IML Spider Block har 8 outputporte med modstand pr. port. Kan tilslutte op til 8 fleksible lade elektroder.

Der er en ekstra udgangsport til at daisy chain IML Spider Blocks. Alle tilslutningsporte er forsynet med hurtigkoblingsstik.

Elektroder fås i længderne 300 og 500 mm. Der er også en speciel 500 mm længde, der kan skræddersyes under installationen ved brug af et specialværktøj.

Sammenkoblingskabler fås i længder på 0,5 , 1 , 2 og 3 meter.

Tilslutningskabler til anvendelse med CM type generator er som standard: 2 , 5 og 10 meter lange.

IML Spider kan bruges til IML-applikationer i forbindelse med IML-generatorer med en maksimal effekt på 18 kV.

Specielle forbindelseshoveder til CMME (CM Micro Easy) gør det muligt at bruge IML Spider med CMME eller bruge CMME direkte som en IML Spider med op til 4 Spider-elektroder.

Funktioner

 • IML Spider blok med 8 positioner
 • Hver udgang begrænset med en modstand
 • Kabler og elektroder til hurtig tilslutning
 • Mulighed for daisy chain
 • Elektroder tilpasset størrelser
 • Ubegrænsede kombinationer med alle IML-generatorer
 • Fås også som Junction Block uden modstande

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablade”, ”Manual” og ”Tegninger”.

Perforations detektorer

I mange produktionsprocesser er det nødvendigt at detektere perforeringer og lækager i sprøjtestøbte produkter, film eller andre produkter såsom handsker og sarte materialer til medicinske brug.

Eksisterende metoder såsom vakuum, tryk eller optisk kontrol er ofte ikke anvendelige på transparente produkter eller former der er vanskelige at håndtere. Højspændingsgnister kan bruges på en kontrolleret måde til at detektere perforeringer i disse tilfælde.

En gnist fra en speciel elektrode til en jordreference kan detekteres og evalueres.
Perforeringer i plastbånd og produkter kan detekteres og tælles. Perforeringer i bevægelige baner kan detekteres med en speciel detekteringsenhed og en højspændingsgenerator. Perforeringer registreres, men lokaliseres ikke. En perforering i filmen skaber en gnist gennem materialet og genererer et udgangssignal på opladningsgeneratoren.

Perforeringer i produkter kan detekteres ved hjælp af højspænding til at skabe en gnist gennem perforeringen. Almindelig anvendelse er test af injektionspunktet for sprøjtestøbte produkter, f.eks. yoghurtkopper og flasker m.m.

Perforeringer i et webmateriale kan bruges til at bestemme placeringen af materialet i maskinen. Perforeringen kan være " tear-off perforations " af poser eller en bevidst perforering for at bestemme en position. Perforationsdetektion ved anvendelse af højspænding afhænger ikke af materialets overflade og kan også bruges med gennemsigtige materialer. Når en perforering passerer mellem højspændingselektroden og en jordelektrode, frembringes en gnist. Denne gnist registreres, og et pulssignal vil være tilgængeligt til brug af maskinens styresystem

Perfomaster

Perfomaster leverer hardware og software til at generere en kontrolleret gnist, detektere dette og evaluere gnisten for at frembringe et impulssignal. Signalet er tilgængeligt på udgangsstikket og kan bruges til at tælle de detekterede gnister og dermed perforeringer.

Det miniaturiserede design af Perfomaster indeholder elektroden såvel som højspændingskilden. Den drives af 24 V DC, så der kræves ikke en højspændingsledning. Elektroder er standard udstyret med tre specielle emitter bolte og er aftagelige til udskiftning eller fjernplacering.

En statussignal-LED giver direkte information om Perfomaster.

 • En grøn LED signalerer drift OK.
 • En intermitterende rød LED signalerer, at en perforering er registreret.

Funktioner

 • Indbygget højspændingsstrømforsyning, indgangsspænding 24V DC
 • Der kræves ingen højspændingskabler
 • Wo-colour status LED: – Grøn LED: signalerer drift “OK” – Rød LED: En intermitterende LED signalerer en detekteret perforation
 • Indstilling af forsyningsspænding og udgangsspænding kan leveres: – Direkte fra maskinen f.eks. PLC – Med ekstra eksternt styresæt

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegninger”.

HD Det

For at detektere perforeringer i et bevægeligt banemateriale er denne specielle elektrode udstyret med en modstander pr. emitter. Når en perforering passerer elektroden, vil der forekomme en kontrolleret gnist. Dette detekteres af den tilhørende CM5-højspændingsgenerator og kommunikeres med et udgangssignal og den blinkende rød LED.

Funktioner

 • Detektering af perforeringer over et stort område
 • Detektering af meget små perforeringer

CM5-30/60

CM5 er bagudkompatibel med ECM30/60 og ECM DI30/60. For basale brugere leveres en hurtig opsætningsmenu til opsætning af generatoren til at fungere som en ECM 30/60. Menuen er tilgængelig på engelsk, tysk, fransk og italiensk.

Den nye standardfunktion giver dig mulighed for at indstille en konstant strøm kontra en konstant spænding. Dette giver en meget mere stabil opladning og kompenserer automatisk forurening og slid på emitter pinnerne.

Generatoren holder styr på den medfølgende strøm til elektroden. Den registrerer, når der ikke er noget materiale, der skal oplades, og skifter strømmen til et sikkert lavt niveau. Dette forhindrer slid på emitter pinnerne på opladningsstaven. Når der genindsættes materiale, skifter strømmen tilbage til et højt niveau.

Et serielt bus-interface kan yderligere monteres for at gøre det muligt for generatoren at kommunikere gennem serielle bus-interfaces bl.a. Advanced Output Control er tilgængelig til specifikke applikationer. Denne funktion giver udgangsstyring, der er proportional med et indgangssignal. f.eks. opladningsniveauet kan være proportionalt med maskinens hastighed.

Funktioner:

 • Udgangsspænding på 0-30 kV DC (CM5-30)
 • Udgangsspænding på 0-60 kV DC (CM5-60)
 • Fås med positiv eller negativ udgangsspænding
 • Spændingskontrol og strømstyring
 • Adgangskodebeskyttet menu, låsbart tastatur
 • 4 linjers LCD-display med dobbelt instruktioner (tekst + symboler)
 • Fjernbetjeningsfunktioner og signaler
 • Hurtig opsætning
 • Avanceret strømstyring (patenteret)
 • Avanceret outputkontrol
 • Valgfri seriel bus-interface
 • 180° vendbart kontrolpanel udstyret med membrankontakter

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

Statisk måling

Hvis du har at gøre med statisk elektricitet, er der normalt et behov for at vide, hvor høj denne ladning er, og hvilken polaritet den har. Måleinstrumenter kan hjælpe dig med at synliggøre det usynlige fænomen - "statiske elektricitet".

Hvornår er det nyttigt at måle statisk ladning?

 • Til lokalisering af statiske ladninger.
 • Efter et neutraliseringssystem for at måle effektiviteten eller aktivt at kontrollere ioniseringen.
 • Som kvalitetskontrol for at give en garanti til din kunde.
 • Som kontrol efter en statiskoplader.

Det kan være nødvendigt at måle niveauer af statisk elektricitet for at finde ud af, om der er problemer i forbindelse med statisk elektricitet. I mange tilfælde ses uønskede fænomener som klæbende materialer eller afvisning af færdigproduceret produkter pga. diverse produktionssammenhænge og produktionsmiljøer.

Den virkelige årsag til disse uønskede problemer kan ikke ses, og derfor er det nødvendigt at måle niveauer af statisk elektricitet. Dette kan gøres med en statisk el-måler både in-line inde i maskinen eller via en håndholdt enhed. Måling af statisk elektricitets niveau med en måler giver indsigt i både mængden af statiske elektricitet (kV) og polariteten af statiske elektricitet. Denne viden er grundlaget for at finde en løsning til problemet.

Simco-Ion tilbyder bl.a. to muligheder for at måle den statiske elektricitet i kV.

• Håndholdt, batteridrevet statisk måler - FMX-004
• In-line maskine konfiguration, IQ Static Sensor Bar
• Detektering af højspænding - TensION

Sensor IQ Easy

Måler den elektrostatiske opladning

Sensor IQ Easy måler den elektrostatiske ladning af et emne, og kan tilføjes til IQ Easy-platformen. Sensor IQ Easy er en enhed der kan rumme op til 16 sensorhoveder. Hvert sensorhoved kan placeres i en strategisk position på tværs af emnet for at overvåge den elektrostatiske ladning. Alt data fra hvert sensorhoved formidles til Manager IQ Easy og gemmes til procesovervågningen.

Til beskidte omgivelser eller til beskyttelse af sensorhovederne er Sensor IQ Easy staven udstyret med en tryklufttilslutning. Sensor IQ Easy bruger et meget lavt tryk og luftvolumen forhindrer snavs i at trænge ind i sensorernes åbninger. I systemet kan antistat stave eller opladningsgeneratorer virke på data modtaget fra en sensor. Dette gør det muligt at kontrollere det statiske ladningsniveau på emnet i realtid ved hjælp af et closed loop feedback. Data modtaget fra sensorhovederne kan også anvendes til kvalitetskontrol og procesovervågning. Dataene kan hentes fra Manager IQ Easy gennem standard Ethernet forbindelse.

Funktioner

 • Overvågning af statiske ladninger i fuld web-bredde
 • Op til 16 sensorer
 • Luftrensning for at holde sensorerne rene

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

FMX-004

Håndholdt og kompakt statisk el-måler

FMX-004 er en praktisk og kompakt elektrostatisk feltmåler i lommestørrelse. Instrumentet til måling af statisk elektricitet kan fremvise den statiske elektricitet målt i kV. Det er ikke muligt at måle statisk elektricitet med et multimeter, og derfor skal der bruges en elektrostatisk feltmåler.

Med denne feltmåler kan du måle og derefter gemme resultatet. Det giver dig mulighed for at udføre målinger på ”akavede/besværlige” steder. Den korrekte måleafstand vises af to integrerede LED’er. Plastikhuset er udstyret med en jordforbindelse som er monteret på siden, hvilket sikrer nøjagtige målinger. Det unikke to farvet display viser den målte værdi både numerisk og grafisk. Batteriets status vises på displayet.

Funktioner

 • Nøjagtigt måleudstyr
 • El-ledende plasthus med jordforbindelse
 • Mulighed for at udføre målinger på besværlige steder
 • Batteridrevet
 • Indikator for batteristatus
 • Måleinstrument i lommestørrelse

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad”, ”Manual” og ”Tegning”.

TensION

Simco-Ion TensION kan bruges til at kontrollere AC/DC Simco-Ion afladnings- og opladningsudstyr. TensION angiver, om der er højspænding på de ioniserende emittere eller ladepunkter.

Testmetode

Hold TensION i en kort afstand fra emitterne på antistat staven. Hvis der er højspænding, lyser en rød indikator i plastspidsen på TensION. For at få en indikation af, at Simco-Ion-udstyret fungerer korrekt, skal alle emittere kontrolleres.

Funktioner

 • Praktisk højspændingsindikator i kuglepinds-størrelse
 • Spidsen af TensION lyser, når der registreres en spænding

Læs mere om produkt- og tekniske specifikationer under ”Datablad” og ”Manual”.