Kølevalser

Kølevalser anvendes til afkøling af produkter. En kølevalse udfører sin opgave ved at væsken opvarmes og ledes ind i kølevalsens indre kamre til at fjerne varme fra produktet. Væsken kan være alt fra vand, glykoler, termiske olier (generelt til opvarmede applikationer) og damp. Væske kan komme ind på den ene side af rullen og ud på den modsatte side, eller den kan komme ind og ud på samme side af rullen. Avancerede processer kræver meget præcise temperaturniveauer, så kølevalser skal levere målet temperaturer jævnt og konsekvent. Kølevalser bruges i applikationer, der for at opnå optimale resultater kræver, at underlag afkøles midlertidigt.

Kølevalser fremstilles efter kundeordre. Fra de helt små til store kernediametre og kropslængder. Tolerance og RA værdi specificeres af kunden. RA værdi op til 0,05 (6 blanke som vandhaner) ’’mirrorgloss’’. Kundens produkt og behov vil diktere varmefjernelseshastigheden og køleevnen, der kræves af en kølevalse. Dette krav vil så drive det design, som rullen vil blive konstrueret efter.

Enkelt ind/udgang eller med ind/udgang af kølevand i hver side.

Fordele ved kølevalser

  • Sørger for ensartet banetemperatur over hele rullefladen
  • Til brug med alle typer termiske overføringsvæsker: glykol, varm olie, vand og specialkemikalier
  • Præcisionskonstrueret til dine nøjagtige specifikationer, med garanteret ydeevne

Kølevalser anvendes i mange industrier: ekstrudering, laminering, flexotryk, coating m.m

Materialet er oftes i stål, rustfrit stål eller aluminimum. Gennemløbskonstruktion er ofte med spiralmønster. Overflade kan være hårdforkromet-, poleret-, keramisk belagt eller med teflon/gummi.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud