Bananvalser / spredevalser

Bananvalser anvendes til at sprede materialerne i processen, hvilket forhindrer dannelsen af rynker og folder. Bananvalser bruges ofte til at stramme og glatte materialet før skæring, trykning, laminering og andre processer eller til at adskille individuelle strimler af materiale efter skæring.

Spredevalser anvendes til strækfilm i emballageindustrien. Spredevalser fjerner rynker med forskellige hastigheder, materialer og vognbanespændinger. Anvendes også til plastfolie eller aluminiumsfolie samt til papir, nonwovens eller tekstiler.

Vi tilbyder bananvalser og spredevalser til mange formål og i mange forskellige længder og diametre. Bananvalserne/ spredevalserne er oftest med en sort EPDM gummistrømpe monteret uden på selve basen/kroppen.

Bananvalserne og /spredevalserne tilbydes i to varianter:

Type 1 – Fremstilles med fast bøjning, men hvor vinklen kan indstilles via håndhjulet eller værktøjet.

Type 2 – Fremstilles med indstillelige bøjninger og vinkler. Bøjningen kan justeres via håndhjulet.

Montering af bananvalsen kan ske vha. indvendigt monterede lejehuse ellers som stål leje hvor disse monteres ovenpå selve maskinrammen. Alle bananvalser er med roterende krop.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Bananvalse serie A

Denne bananvalse model anvendes især til ekstrudering, coating/belægning, flerlags plastfilm, tørre stoffer, papir og pap, aluminium, filt osv. På kundens ønske kan bananvalser leveres med sleeve i specialgummi eller teflon.

Læs mere under “Datablad”.

Bananvalse serie B

Denne bananvalse model anvendes især til stoffer og filt på de forskellige stadier af produktionscyklussen både i kølige eller varme applikationer og tørre eller våde. Den specialdesignede tætning forhindrer indtrængning af fugt, vand eller støv. Bananvalser med komponenter i rustfrit stål, speciel gummi- eller teflon sleeve kan bestilles efter ønske.

Læs mere under “Datablad”.

Bananvalse serie M

M-seriens metal bananvalse bruges i mange applikationer: genoprulningsmaskiner, belægningsmaskiner, opruller, folietryk, dæk forkromning, forskellige belægninger såsom wolframcarbid, chromium teflon.

Specielle udførelser efter anmodning.

Læs mere under “Datablad”.

Bananvalse series G

G-seriens gummi bananvalser anvendes i mange applikationer såsom: vævsmaskiner, størrelsespress, belægningsmaskine, pressesektion og skærer. Bredt udvalg af gummibelægninger som er f.eks. slidfast, anti-klæbende og høje temperaturer.

Specielle udførelser efter anmodning.

Læs mere under “Datablad”.

Bananvalse med variabel bøjning

Variable bananvalser med gummibelægning eller metalsektor giver operatøren mulighed for at skifte rullebuen, mens maskinen arbejder, afhængigt af materialet der skal behandles og forbedre skæreadskillelsen.

Læs mere under “Datablad”.

Bananvalse/spredevalse Type CE

Bananvalsen/spredevalsen med elastik er ideel til meget lette eller stive materialer. Mulig levering af elastikker i det bredeste udvalg af polymerer.

Særlige udførelser efter anmodning.

Læs mere under “Datablad”.

Spredevalse - gummi

Gummi spredevalse kan bruges i alle afdelinger på fabrikken, hvor spredning af materialer og fjernelse af rynker er påkrævet. Spredevalsen behøver ingen kontrol eller indvendige understøtninger, og det er muligt at genbruge den indvendige aksel, som fås i forskellige materialer såsom aluminium, stål og kulstof til fremtidige gummieringsprocesser.